Belsteun helpt (kosteloos) werknemers die vragen hebben over het aanvragen van een WIA uitkering

U kiest er niet voor om ziek te worden en alles wat er op u af komt aan rechten en plichten, kan ook nog eens overweldigend zijn. Belsteun kan u helpen met uitzoekwerk en voorbereiding; zo weet u een beetje wat u te wachten staat.

WIA-uitkering aanvragen

Hoe gaat een WIA-keuring in zijn werk en hoe kan ik me daarop voorbereiden?

Na een gesprek met Belsteun heeft u een idee welke vragen u te wachten staan en met wie u te maken krijgt bij het UWV. Belsteun kan helpen uw situatie zo goed mogelijk te presenteren zodat de kans op een gunstige uitslag zo groot mogelijk is. En het voordeel is: Belsteun kan uitleg geven over de WIA-uitkering, onafhankelijk van het UWV.

WIA uitkering aanvragen

Tips bij WIA uitkering aanvragen bijv. concentratieproblemen

Pijnklachten gelden bijvoorbeeld niet als een grond om iemand af te keuren voor een WIA-uitkering; probeer dus zo concreet mogelijk te maken waarin de klachten tot uiting komen.

  • Denk aan hoe het u belemmert om te werken.
  • Hoe beter u het voor uzelf kunt verwoorden, des te natuurlijker zal u het kunnen vertellen tijdens een WIA-keuring.
  • Wat ook kan helpen is om iemand mee te nemen naar een gesprek. Al mag diegene soms niets zeggen, het helpt om alle informatie te onthouden en geeft vaak zelfvertrouwen tijdens het gesprek.

Informatie en advies over het aanvragen van een WIA-uitkering

WIA-uitkering niet gegarandeerd

Over de uitslag van het aanvragen van een WIA-uitkering kan Belsteun weinig zeggen maar adviezen over bezwaar maken als u het met de beschikking niet eens bent, behoren wel tot de mogelijkheden.