Belsteun helpt (kosteloos) werknemers die vragen hebben over het gesprek met hun bedrijfsarts

U kiest er niet voor om ziek te worden en alles wat er op u af komt aan rechten en plichten, kan ook nog eens overweldigend zijn. Belsteun kan u helpen met uitzoekwerk en voorbereiding; zo weet u een beetje wat u te wachten staat.

Bedrijfsarts

Moet ik alles vertellen tijdens een gesprek met de bedrijfsarts?

Ja, want die heeft een beroepsgeheim en mag niet zonder toestemming informatie doorgeven aan de werkgever. Het enige wat de bedrijfsarts zal doen is doorgeven wat voor arbeid u zou kunnen doen; in welke mate en voor hoeveel uur.

bedrijfsarts

Bij een bedrijfsarts is het belangrijk om zo veel mogelijk specialistische informatie te leveren, op die manier kan deze het beste inschatten hoeveel werk u kunt leveren.

Na een ziekmelding zult u worden opgeroepen voor een gesprek met de bedrijfsarts, u kunt daarvoor met mij bellen om u voor te bereiden op dit gesprek maar achteraf mag ook als u niet weet hoe om te gaan met het vervolg. Ik heb altijd tips voor een gesprek met de bedrijfsarts.

Een gesprek met de bedrijfsarts

Een huisarts raadplegen hoeft officieel niet, u meldt zich tenslotte ziek bij de werkgever, maar vaak is het beter om het wel te doen. Het geeft wat meer legitimiteit aan de ziekmelding. Sommigen bedrijfsartsen denken echt mee en willen uit goede bedoeling iemand aan het werk krijgen en hebben tegelijkertijd begrip als dit niet lukt, anderen hameren er op zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan. In beide gevallen kan Belsteun u helpen om u voor te bereiden op dit gesprek met de bedrijfsarts.

Communicatieve tips

Het is belangrijk om te proberen uit een conflict en machtsstrijd te blijven. Beter een beetje meebewegen en gedaan krijgen wat je wil in plaats van direct in de aanval of verdediging gaan. Belsteun kan u helpen met communicatieve tips en het bespreken van een strategie. Uw hoofd loopt waarschijnlijk over, daarom kan ik u goed helpen met het uitstippelen van een strategie. En ik ben op de hoogte van de wet- en regelgeving.